K(r)op op

Pesten steekt af en toe de kop op (pestkop). Als team zijn we daar zeer goed van bewust en daarom is het belangrijk om pestgedrag een halt toe te roepen.

Elk schooljaar maken we in de Vlaamse Week tegen pesten een vuist tegen pesten: 4 stippen op de hand, een danspasje,… Maar dit schooljaar zetten we in de lagere school een stip, euh een stap verder. In uitzonderlijke (corona)tijden vinden we het bijzonder waardevol om met onze kinderen rond emotioneel welzijn te werken. Wij willen dat uw kind zich goed in zijn/haar vel voelt en de school als een veilige plaats ziet om gevoelens te uiten. Daarom starten wij met het K(r)op op!-project, een welzijnsproject dat mentale gezondheid bij kinderen bespreekbaar maakt. We maken als school ruimte om de emoties van onze kinderen bespreekbaar te maken, dit met behulp van de ondersteuning van K(r)op op. Op een laagdrempelige en speelse manier gaan we in de klas aan de slag met ondersteuning van dramatherapeute Justien Dieltjens (een ex-klimopper!!!).

Wil je meer info over K(r)op op!-project? Neem dan een kijkje op www.justiendieltjens.be/kropop