Zeeklassen

De eerste schooldag is nog maar net achter de rug en de 3e graad maakt zich al klaar voor de zeeklassen volgende week in Oostduinkerke

Je kan de avonturen van hen volgen via deze blog die special hiervoor werd aangemaakt:

http://zeeklassenklimop.simplesite.com

vakantiedomein hoge duin

Voor iedereen die een briefje wil schrijven, ziehier het enige correcte adres:

Domein Hoge Duin

<naam leerling>

Kinderlaan 47

8670 Oostduinkerke

Brunch op koninklijke wijze

Beste ouders,

 

Onze Brunch op koninklijke wijze’ is zo’n groot succes dat de beurt van 12 u. tot 13.30 u. reeds volzet is.

In de eerste beurt van 10 u. tot 11 u. 30 zijn er nog een vijftigtal plaatsen vrij. Eerst is eerst.

Het Klim-op-team.

Groeten

Aanslagen te Brussel

Er zijn geen indicaties dat scholen geviseerd worden, maar op plaatsen waar veel mensen samen komen, is er natuurlijk waakzaamheid geboden.

Het federaal crisiscentrum vraagt om in Vlaanderen en Brussel de leerlingen tot nader order binnen de terreinen van de school te houden en alle geplande extra-murosactiviteiten uit te stellen of te schrappen.

In overleg met de schepen en onze burgemeester werd er beslist geen aparte maatregelen te treffen, maar natuurlijk discreet waakzaam te zijn.

Onze school volgt de actualiteit op de voet en houdt je verder op de hoogte van de ontwikkelingen en eventuele maatregelen.

 

Aanrader:

  • Straks is er op Karrewiet om 16 u. 25 (en vermoedelijk daarna ook nog) een extra uitzending omtrent de gebeurtenissen van vandaag in Brussel maar dan op kindermaat …Alle beetjes helpen om dit nieuws te kunnen plaatsen, zeker bij onze kinderen.

 

 

 

Laat de show beginnen!

Het is zover! De kinderen staan klaar om het beste van zichzelf te geven voor hun ouders en familie in de grote circustent in het park van Herenthout.

circustentinhetpark

Enkele praktische afspraken:

De voorstellingen van vrijdagavond (groep B) en zaterdagnamiddag (groep A) zijn volledig UITVERKOCHT. Voor de 2 andere voorstellingen zijn nog een aantal kaarten te koop ter plaatse.

De ingang is bereikbaar via de speelplaats (ingang Zwanenberg), dus niet via het park!

Er zijn geen genummerde plaatsen voorzien. De tent gaat open een half uur voor de voorstelling. Er zijn geen slechte plaatsen, iedereen zit mooi gezellig rond de grote piste.

Voor een hapje en een drankje kan je voor en na de voorstelling in de turnzaal terecht en aan de verschillende kraampjes op de speelplaats. Bonnetjes voor eten en drinken kunnen gekocht worden aan de ingang van de turnzaal.

Onze plaatselijke fanfare zorgt voor de muzikale omlijsting.

Van de circusvoorstellingen wordt een DVD gemaakt. Deze kan na de show aangeschaft worden aan de kassa van de bonnetjes voor de prijs van 10 euro.

Kleuters en leerlingen verzamelen voor het optreden in het klaslokaal, en worden na de circusvoorstelling afgehaald door de ouders.

 

Geniet van de voorstelling!

Hapje Tapje Stapje

herfst

Een grote dankjewel aan de bereidwillige ouders/grootouders en leerkrachten die een handje kwamen toesteken of die ons van lekkers hebben voorzien.

De winnaars van Hapje Tapje Stapje 2015 zijn bekend.

De jongsten onder ons deden het lang niet slecht en maakten amper fouten in hun fotospeurtocht. De beslissing moest dus via de schiftingsvraag komen.

Winnaar: Noor Wouters uit de 3de kleuterklas. Haar prijs wordt een deze bij haar thuis bezorgd.

De fotozoektocht gaf een heel ander beeld. Niemand slaagde er in om alle 15  vragen correct te beantwoorden. Akkoord, er zaten wat addertjes onder het gras, maar wie de vragen goed las, had deze best kunnen vinden. Kijk maar eens naar de correcte antwoorden in het bijgevoegde document. De bijkomende vragen na de wandeling gooiden de uitslag uiteindelijk nog flink door elkaar en om uit 4 deelnemers met 19 punten (maximum 24 punten) een winnaar te halen was opnieuw de schiftingsvraag beslissend.

Winnaar: Floor Geerts uit het 4de leerjaar a. Zij ontvangt een VIP arrangement voor 2 personen voor circus Picolini in maart volgend jaar.

 

Ziehier een overzicht van de juiste antwoorden.

Oh dennenboom, oh dennenboom, …

Er staat een kerstboom in het bos

met kleine engeltjes van hout,

met rode kaarsjes en een piek

en balletjes van goud.

 

De boswachter heeft hem versierd

voor alle dieren in het bos.

En …

Er ligt ook voor allemaal

een heel klein pakje op het mos.

 

De egel komt en het konijn,

het hert, de vos, de nachtegaal

en iedereen roept naar elkaar :

EEN VROLIJK KERSTFEEST ALLEMAAL !

 

Ook wij,

de bengels uit de 2de kleuterklas

en de juffen Ann en Katrien,

wensen jullie prettige feestdagen en het allerbeste voor 2012 !